Υλικά:
- 2 ποτήρια νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- αλεύρι όσο σηκώσει για μία μαλακή ζύμη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λάδι για τηγάνισμα
- μέλι με καρύδια ή μερέντα ή ζάχαρη για συνοδευτικό
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι, τη μαγιά και το νερό και τα ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη μας είναι αρκετά μαλακή, όχι όμως νερουλή, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το λάδι (αρκετό) να κάψει σε μια βαθιά κατσαρόλα.
- Κατόπιν, παίρνουμε με το χέρι μας λίγη ζύμη και την περνάμε ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού έτσι ώστε να βγει σαν μπαλάκι.
- Παίρνουμε το μπαλάκι με το κουτάλι, το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
- Τοποθετούμε τα τσιριχτά σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όταν κρυώσουν ή όσο είναι ζεστά με μέλι και καρύδια.