Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
- 250 γραμμάρια φέτα
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
- λίγη κανέλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 ποτήρι νερό
- 5 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι
- 2 αυγά και λίγο γάλα χτυπημένα για το τέλος
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και νερό. Τα σουρώνουμε αφού τα βράσουμε και βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα να κάψει. Τα τσιγαρίζουμε λίγο, τρίβουμε από πάνω τη φέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Περνάμε τα κρεμμύδια από το μούλτι και ετοιμάζουμε τον κιμά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε σε λίγο λαδάκι τα κρεμμύδια και τον κιμά να τα τσιγαρίσουμε λίγο.
- Κομματιάζουμε τον κιμά με μία ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην αφήσουμε μεγάλα κομμάτια.
- Κατόπιν, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό μαζί με αλάτι, πιπέρι και κανέλα και αφήνουμε να βράσει καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε σε λίγο λαδάκι τα κρεμμύδια και τον κιμά να τα τσιγαρίσουμε λίγο.
- Κομματιάζουμε τον κιμά με μία ξύλινη κουτάλα και προσέχουμε να μην αφήσουμε μεγάλα κομμάτια.
- Μόλις εξατμιστεί όλο το νερό και μείνει η σάλτσα, ο κιμάς είναι έτοιμος.
- Ανακατεύουμε τον κιμά (χωρίς το ζουμί του, θα το κρατήσουμε για να το ρίξουμε στα τελευταία φύλλα) με τα μακαρόνια και τη φέτα.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας.
Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα λαδώνοντας τα με ένα πινέλο. Στο σύνολο θα βάλουμε τρία φύλλα, προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά.
- Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα (λαδώνοντας τα ένα ένα) πάνω από τη γέμιση και κλείνουμε καλά τις άκρες. Πριν τοποθετήσουμε το τελευταίο φύλλο ρίχνουμε το ζουμί του κιμά στο προτελευταίο φύλλο.