Υλικά:
- 3 κιλά ντοματάκια
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
προαιρετικά αν θέλετε να γίνει πικάντικη:
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ή 1 καυτερή πιπεριά
- μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ντοματάκια στο μούλτι να λιώσουν και μετά τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το αλάτι να βράσουν.
- Για την πικάντικη σάλτσα στην φάση αυτή τοποθετούμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και τα βράζουμε όλα μαζί.
- Αφού πάρουν 3 βράσεις σβήνουμε το μάτι και τοποθετούμε τη σάλτσα ζεστή σε βάζα τα σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε.
- Τα βάζα τα αφήνουμε έτσι αναποδογυρισμένα μέχρι την επόμενη μέρα.
- Έτσι μπορούμε να έχουμε τη δική μας σπιτική σάλτσα ντομάτας για όλο το χρόνο αν κάνουμε περισσότερη ποσότητα.