Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 100 φύλλα αρμπαρόριζας
- 300 γρ. ζάχαρη
-350 ml τσίπουρο


Εκτέλεση:

- Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της αρμπαρόριζας τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σ' ένα γυάλινο βάζο.

- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το τσίπουρο, χωρίς να τα ανακατέψουμε και κλείνουμε το καπάκι.

- Στη συνέχεια βάζουμε το βάζο σε δροσερό μέρος και το αφήνουμε για 40 ημέρες.

- Κάθε μέρα το αναποδογυρίζουμε, χωρίς να το ταρακουνάμε.

- Μετά το πέρας των ημερών αφαιρούμε τα φύλλα και σουρώνουμε το λικέρ με το σουρωτήρι.

- Το βάζουμε σε για λικέρ και το διατηρούμε στο ψυγείο.

- Σερβίρεται παγωμένο.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ