Υλικά:
- 100 φύλλα αρμπαρόριζας
- 300 γρ. ζάχαρη
-350 ml τσίπουρο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της αρμπαρόριζας τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάζουμε σ' ένα γυάλινο βάζο.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το τσίπουρο, χωρίς να τα ανακατέψουμε και κλείνουμε το καπάκι.
- Στη συνέχεια βάζουμε το βάζο σε δροσερό μέρος και το αφήνουμε για 40 ημέρες.
- Κάθε μέρα το αναποδογυρίζουμε, χωρίς να το ταρακουνάμε.
- Μετά το πέρας των ημερών αφαιρούμε τα φύλλα και σουρώνουμε το λικέρ με το σουρωτήρι.
- Το βάζουμε σε για λικέρ και το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Σερβίρεται παγωμένο.