Υλικά:
- 10 λεμόνια
- 2 ξύλα κανέλας
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 λίτρο βότκα ή λευκό κονιάκ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε μόνο την κίτρινη φλούδα. Τα τοποθετούμε σε βάζο.
- Τα καλύπτουμε με τη βότκα ή το λευκό κονιάκ (ανάλογα τι θα επιλέξουμε), τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και το χυμό από τα λεμόνια και τα σφραγίζουμε.
- Αφήνουμε για ένα μήνα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
- Έπειτα το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια.
-Τα σφραγίζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο. Το σερβίρουμε παγωμένο.
- 10 λεμόνια
- 2 ξύλα κανέλας
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 λίτρο βότκα ή λευκό κονιάκ
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε μόνο την κίτρινη φλούδα. Τα τοποθετούμε σε βάζο.
- Τα καλύπτουμε με τη βότκα ή το λευκό κονιάκ (ανάλογα τι θα επιλέξουμε), τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και το χυμό από τα λεμόνια και τα σφραγίζουμε.
- Αφήνουμε για ένα μήνα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
- Έπειτα το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια.
-Τα σφραγίζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο. Το σερβίρουμε παγωμένο.