- 1 κιλό κυδώνια
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια νερό
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
-Πλένουμε τα κυδώνια,τα καθαρίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη ρίχνοντας μέσα το χυμό από 1 λεμόνι μαζί με τη φλούδα του.
-Κόβουμε τα κυδώνια σε όσο μικρά κομμάτια θέλουμε και τα στραγγίζουμε.
-Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια με το νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
- Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά με το γλυκό μας.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε βάζα.