Υλικά:
- 2 κιλά ώριμα ροδάκινα
- 1400 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Πλένουμε τα ροδάκινα και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τα ρίχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (για 1 ώρα περίπου) ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε να κρυώσουν έτσι.