Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 2 κιλά ώριμα ροδάκινα 
- 1400 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι



Εκτέλεση:

- Πλένουμε τα ροδάκινα και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

- Τα ρίχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά.

- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (για 1 ώρα περίπου) ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.


- Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε να κρυώσουν έτσι.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ