Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 900 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα ή βανίλιες 
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:

- Διαλέγουμε δαμάσκηνα ώριμα. Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι.

-  Βάζουμε τα φρούτα σε κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα φυλάμε στο ψυγείο για μία νύχτα. 

- Την επόμενη μέρα αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά. 

- Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν αφήνει μια στρώση στο κουτάλι.

- Προς το τέλος, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση.

-  Ισομοιράζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε καυτά βάζα.Καλύπτουμε με τα καπάκια τους, σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν.












Αφήστε το σχόλιο σας εδώ