- 900 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα ή βανίλιες
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Διαλέγουμε δαμάσκηνα ώριμα. Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Βάζουμε τα φρούτα σε κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα φυλάμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
- Την επόμενη μέρα αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά.
- Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν αφήνει μια στρώση στο κουτάλι.
- Την επόμενη μέρα αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά.
- Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν αφήνει μια στρώση στο κουτάλι.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση.
- Ισομοιράζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε καυτά βάζα.Καλύπτουμε με τα καπάκια τους, σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν.