-1 κιλό βατόμουρα
- 850 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 λίτρο λευκό κονιάκ ή βότκα ή τσίπουρο
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 2 ξυλαράκια κανέλας
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα βατόμουρα, τα στραγγίζουμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο του κιλού.
- Αφήνουμε στον ήλιο για 2 περίπου μήνες μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Ανακατεύουμε το βάζο σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Μετά τους 2 μήνες στραγγίζουμε το λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλια που μας αρέσουν.