Υλικά:
- λίγο ελαιόλαδο
- Χυμό 1 λεμονιού
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
-Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα καρότα.
-Ρίχνουμε το λάχανο και το αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
-Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό.
-Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι να μαλακώσει καλά το λάχανο.
-Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ακόμα μαζί με το ρύζι και το χυμό ντομάτας.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.