Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά

- 500 γραμμάρια μύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- ¾ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 μεγάλα κλωναράκια άνηθο (ψιλοκομμένο)
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό τα μύδια ανοίγοντάς τα ένα-ένα (για 10’ περίπου). Μετά ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος. Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, την πιπεριά σε δυνατή φωτιά για 2’-3’ μέχρι να κιτρινίσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρασί, τα μύδια, τον άνηθο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και λίγο ζεστό νερό από την βρύση (2 φλιτζάνια τσαγιού) και χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά αφού πάρουν μία βράση τα υλικά μας. Ανακατεύουμε που και που μέχρι να βράσει το ρύζι και δοκιμάζουμε. Συνήθως στο 1,5 με 1 μάτι της κουζίνας θέλει 30’ μέχρι να μην υπάρχει πια νερό στην κατσαρόλα μας αλλά και να μην μας κολλήσει το ρύζι.

Καλή σας επιτυχία !!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ