Υλικά:
- 300 γραμμάρια καλαμαράκια ψιλοκομμένα και καθαρισμένα
- 300 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού κίτρινο ρύζι
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι,πιπέρι
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά όλα μαζί.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε πλύνει καλά και το στραγγίζουμε) και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε να τσιγαριστεί και το ρύζι για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
- Μόλις αρχίσει να κολλάει το ρύζι στην κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό μας προσθέτουμε αλάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει το νερό μας.
- Προς το τέλος προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.