Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 300 γραμμάρια καλαμαράκια ψιλοκομμένα και καθαρισμένα
- 300 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες 
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού κίτρινο ρύζι
- 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι,πιπέρι
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.


- Έπειτα, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά όλα μαζί.


- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε πλύνει καλά και το στραγγίζουμε) και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.


- Αφήνουμε να τσιγαριστεί και το ρύζι για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.

- Μόλις αρχίσει να κολλάει το ρύζι στην κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. 


- Μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό μας προσθέτουμε αλάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει το νερό μας. 

- Προς το τέλος προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ