Υλικά:
- 3 ασπράδια αυγών (από μικρά αυγά)
- 250 γραμμάρια αμύγδαλα άσπρα
- 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 με 3 σταγόνες λικέρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε ένα άλλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Με ένα κορνέ ή με ένα κουταλάκι αραδιάζουμε μικρά κομματάκια ζύμης σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα οι εργολάβοι.
- Αφού ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν, τους βγάζουμε από το ταψί.