Υλικά:
- 1 κιλό φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
- χοντρό αλάτι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια
- 1 ποτήρι γάλα ζεστό
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Τρίβουμε τα φιλέτα με το χοντρό αλάτι και κατόπιν ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να κάψει καλά και έπειτα, περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι.
- Τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τον πουρέ.
-Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε κρύο νερό για να αφαιρέσουμε πιο εύκολα τη φλούδα.
-Ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να γίνει χλιαρό.
-Λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο τις πατάτες και ανακατεύοντας προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
-Προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα προσέχοντας αν μην γίνει ο πουρές πολύ αραιός.
-Προσθέτουμε το αλάτι.
-Ανακατεύουμε καλά και ο πουρές μας είναι έτοιμος.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο δύο φιλέτα γλώσσας με λίγο πουρέ και στολίζουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό!