Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κιλό φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
- χοντρό αλάτι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια
- 1 ποτήρι γάλα ζεστό
- αλάτι


Εκτέλεση:

- Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. 

- Τρίβουμε τα φιλέτα με το χοντρό αλάτι και κατόπιν ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι.

- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να κάψει καλά και έπειτα, περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι.

- Τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

- Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τον πουρέ.

-Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

-Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε κρύο νερό για να αφαιρέσουμε πιο εύκολα τη φλούδα. 

-Ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να γίνει χλιαρό. 

-Λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο τις πατάτες και ανακατεύοντας προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. 

-Προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα προσέχοντας αν μην γίνει ο πουρές πολύ αραιός. 

-Προσθέτουμε το αλάτι. 

-Ανακατεύουμε καλά και ο πουρές μας είναι έτοιμος.

- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο δύο φιλέτα γλώσσας με λίγο πουρέ και στολίζουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ