Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 1 δόση σοκολατένιο παντεσπάνι ή 1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι
- λίγο λικέρ ή λίγο κονιάκ ή λίγο γάλα
- 1 σαντιγί ή 1 φακελάκι μους σοκολάτας
- τριμμένα μπισκότα σοκολάτας ή κακάο σε σκόνη
- τριμμένη σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ή 2 σακουλάκια έτοιμα τρίμματα 
- μαύρη τρούφα
- 2 κίτρινα παιχνιδάκια οχήματα 


Εκτέλεση:

- Αφού φτιάξουμε το παντεσπάνι και το αφήσουμε να κρυώσει το κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια.

Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι πάνω σε μία βάση για τούρτα ή σε μία τουρτιέρα.

- Βρέχουμε με ένα πινέλο λίγο το παντεσπάνι με λικέρ ή κονιάκ ή γάλα.

- Χτυπάμε τη σαντιγί ή την μους σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (με γάλα ή κρέμα γάλακτος).

- Αν χρησιμοποιήσουμε σαντιγί έχουμε δύο επιλογές. Να την αφήσουμε λευκή και να προσθέσουμε τριμμένο μπισκότο (το οποίο θα το έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας) και να έχει τραγανή υφή ή να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κακάο και να την κάνουμε σοκολατένια.

- Αν χρησιμοποιήσουμε μους σοκολάτας ακολουθουμε τις οδηγίες του πακέτου και την χτυπάμε στο μίξερ με γάλα ή με κρέμα γάλακτος.

- Απλώνουμε με μία σπάτουλα τη σαντιγί ή τη μους σοκολάτας πάνω στο πρώτο κομμάτι παντεσπάνι.

- Τοποθετούμε και το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Το βρέχουμε με ένα πινέλο με γάλα ή κονιάκ ή λικέρ, όπως κάναμε και με το πρώτο.

- Απλώνουμε μους ή σαντιγί και τοποθετούμε το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι το οποίο το βρέχουμε λίγο.

- Απλώνουμε μους ή σαντιγί και καλύπτουμε όλην την τούρτα και γύρω γύρω.

- Περιμετρικά της τούρτας βάζουμε μπισκότα γεμιστά για να στολίσουμε την τούρτα στο πλάι.

- Τρίβουμε σοκολάτα ή κουβερτούρα και καλύπτουμε όλην την επιφάνεια της τούρτας.


- Προσθέτουμε τούφα.

- Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για 3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

- Κόβουμε ένα κομμάτι μεγάλο από το επάνω μέρος της τούρτας (δεν το πετάμε θα το σερβίρουμε και αυτό) έτσι ώστε να φαίνεται σαν σκαμμένη.


- Τοποθετούμε πάνω τα κίτρινα οχήματα. Προσθέτουμε και πάνω στα οχήματα αν θέλουμε τρούφα.

- Βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες και σερβίρουμε.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ