Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:
(για 12 περίπου ατομικά τιραμισού ή 1 ορθογώνιο τάπερ)

- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 10 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- 350 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 βανίλια
- 12 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι που θα φτιάξουμε παρακάτω
- για το τέλος κοσκινισμένο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα

για το σιρόπι:

- 1 και 1/2 νεροπότηρο βραστό νερό
- 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 4 κουταλάκια του γλυκού καφέ εσπέσσο ή νες καφέ
- 4 κουταλάκια του γλυκού κακάο


Εκτέλεση:

- Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη τον καφέ και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά μας. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Αν χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για γλυκά προσθέτουμε λιγότερη ζάχαρη άχνη. 


- Μόλις αφρατέψει η σαντιγί την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

- Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το σιρόπι και κατόπιν, ενσωματώνουμε το μείγμα στη σαντιγί με μία σπάτουλα κάνοντας απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Η κρέμα μας είναι έτοιμη!

- Παίρνουμε τα κουπάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε το γλυκό μας και τα αραδιάζουμε πάνω στον πάγκο μας.

- Σπάμε κάθε σαβαγιάρ στη μέση και το βουτάμε στο σιρόπι. Προσοχή: πρέπει να το βγάλουμε αμέσως για να μην μαλακώσει πολύ μετά στο γλυκό μας.


- Βάζουμε 2 κομμάτια σαβαγιάρ σαν βάση και από πάνω προσθέτουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα.



- Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και κρέμα. Μπορούμε στην τελευταία στρώση κρέμας να χρησιμοποιήσουμε ένα κορνέ και να κάνουμε σχεδιάκια στο τιραμισού μας.


- Τέλος, πασπαλίζουμε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ