Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 6 αυγά
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας κανέλα

για το σιρόπι:

- 2 και 1/2 φλιτζάνια νερό
- 2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φέτα λεμόνι



Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίζουν. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και στο τέλος τα καρύδια.

- Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας.

- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40' περίπου μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζουμε πάντα με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί από μέσα.

- Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' από τη στιγμή του έντονου βρασμού και στη συνέχεια σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό μας αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια (με το ζεστό σιρόπι).

- Γρήγορο, απλό, εύκολο και οικονομικό μα πάνω απ' όλα γευστικό! 

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ