Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 ποτηράκι ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 4 με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, ψιλοκόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν με λίγο ελαιόλαδο.
- Αφού τσιγαριστούν τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το τυρί κρέμα και το ζωμό από το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και η γέμισή μας είναι έτοιμη.
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και τοποθετούμε ένα ένα 6 φύλλα κρούστας. Κάθε φύλλο που απλώνουμε το βουτυρώνουμε.
- Έπειτα, απλώνουμε άλλα 4 φύλλα πάνω από τη γέμιση. Τα μεγάλα κομμάτια από τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το πυρέξ τα κόβουμε. Κλείνουμε προσεκτικά την πίτα μας και αλείφουμε με λίγο αυγό χτυπημένο.
- Πασπαλίζουμε την πίτα με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και κατόπιν την κόβουμε και σερβίρουμε.