Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 2 κιλά σαλιγκάρια
- 7 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας ή τοματοπολτό αραιωμένο με λίγο νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

- Πλένουμε τα σαλιγκάρια πολύ καλά αδειάζοντας το νερό 3-4 φορές για να φύγουν όλα τα χώματα. Καλό είναι να τα πλένουμε στο νεροχύτη.

- Βάζουμε τα σαλιγκάρια να βράσουν για 1 ώρα σχεδόν μέχρι να αφρίσουν αλλάζοντας το νερό μία φορά.

- Έπειτα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. 

- Καθαρίζουμε τα σαλιγκάρια με τη βοήθεια ενός πιρουνιού από το κέλυφός τους και τα ξεπλένουμε λίγο.



- Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια μας και σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο να ζεσταθεί. 

- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σαλιγκάρια και τα αφήνουμε να αχνιστούν για 10' περίπου.


- Έπειτα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, τη δάφνη, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 1 ώρα σχεδόν μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και απολαμβάνουμε!
Καλή σας επιτυχία!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ