- 4 αυγά
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 τετράγωνο βιτάμ
- 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
- 2 βανίλιες
- 3/4 από κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 50 γραμμάρια τρούφα μαύρη
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο με το μίξερ και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει) με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα όσο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, την κανέλα και την τρούφα.
- Η ζύμη θα είναι αφράτη και όχι πολύ νερουλή.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη στρόγγυλη ή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
- Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή με ένα μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε το κέικ.
- Αφού ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.