Συνταγές της Γιαγιάς





Υλικά:
(για 12-15 cupcakes)

- 3 κούπες αλεύρι
- 1 μπέκιν
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γραμμάρια βιτάμ
- ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- κομμάτια σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας

για τη διακόσμηση:

- 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- κερασάκια φρουί γλασέ
- χρωματιστή ή μαύρη τρούφα




Εκτέλεση:


- Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο τα φορμάκια σιλικόνης ή άλλα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για τα cupcakes μας.

- Ρίχνουμε τα υλικά όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας. 

- Κατόπιν ελέγχουμε αν τη ζύμη μας και αν είναι πολύ υγρή ρίχνουμε λίγο ακόμα αλέυρι (μισή κούπα) και ξαναχτυπάμε το μείγμα μας. Αν η ζύμη είναι ακόμα νερουλή ρίχνουμε ακόμα μισή κούπα αλεύρι. 

- Μετά γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση περίπου και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά περίπου.

- Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν ψήθηκαν στην μισή ώρα (αν βγαίνει στεγνό τότε έχουν ψηθεί και μπορούμε να τα βγάλουμε από το φούρνο).

- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κατόπιν, τα ξεφορμάρουμε.

- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά φτιάχνουμε τη σαντιγί.


- Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι η σαντιγί μας να γίνει αφράτη.

- Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και έπειτα τοποθετούμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ.

- Γαρνίρουμε τα cupcakes με τη σαντιγί και διακοσμούμε είτε με κερασάκια φρουί γλασέ είτε με τρούφα.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ