Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

για τη βάση:

- 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
- 125 γραμμάρια μαργαρίνη 

για την κρέμα:

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

για τη σάλτσα φράουλας:

- 300 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα κορν φλάουρ



Εκτέλεση:


- Αρχικά, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε ελαφριά σαντιγί. Δεν την χτυπάμε μέχρι να σφίξει πολύ αλλά ίσα ίσα να στέκεται.


- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο να παγώσει.


- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ. 




- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα.


- Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.


- Στρώνουμε σε μια πιατέλα τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι για να μας βοηθήσει στο σχήμα. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι τα μπισκότα για να σταθεροποιηθούν. Προσπαθούμε τις άκρες να τις κάνουμε λίγο πιο ψηλές σαν το σχήμα μιας τάρτας. Βάζουμε την πιατέλα στην κατάψυξη για 10' περίπου όσο θα ετοιμάζουμε την κρέμα μας.


- Χτυπάμε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.


- Αφού χτυπήσουμε το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα βγάζουμε τη σαντιγί από το ψυγείο για να την ενσωματώσουμε μέσα στο μείγμα μας.


- Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί αρχικά και χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα.


- Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα. Δημιουργούμε μία παχιά και επίπεδη στρώση. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. 


- Μετά τις 3 ώρες βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αφαιρούμε το τσέρκι.


- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας: βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για τη σάλτσα για 7' περίπου και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουρ καλά.

- Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και έπειτα βάζουμε μία στρώση πάνω από την κρέμα μας.

- Με τη σάλτσα που θα περισσέψει μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά cheesecake με μπισκότα για βάση, σαντιγί και σάλτσα για το τέλος.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ