Υλικά:
(για 4 μερίδες)
- 700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
- 2 πιπεριές κόκκινες
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού!
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Σε ένα άλλο ποτήρι διαλύουμε το κάρυ μέσα στο χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε το μείγμα από το κάρυ, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.
- Για πιο παχύρρευστη υφή μπορούμε να χτυπήσουμε τη σάλτσα μας στο μούλτι σε αυτό το σημείο για 1 λεπτό περίπου.
- Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την τηγανιά μας!
- Πλένουμε πολύ καλά την τηγανιά και την αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα τρυπητό μπολ.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στην τηγανιά και την βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά για 40 λεπτά τουλάχιστον σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και παραπάνω νερό στη διάρκεια).
- Αφού βράσει το κρέας μας, το νερό θα έχει σχεδόν τελειώσει οπότε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε και τις κομμένες πιπεριές και κατόπιν σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσει και το κρέας αλλά και οι πιπεριές.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και βγάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού από το ψυγείο.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά ενώ το έχουμε πάρει από τη φωτιά.










