Συνταγές της Γιαγιάς



Ένα διαφορετικό κέικ για να εντυπωσιάσετε γνωστούς και φίλους!!

Υλικά:

- 400 γραμμάρια φέτες ανανά από κονσέρβα
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κούπα βούτυρο
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα



Εκτέλεση:

- Στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες ανανά και κατόπιν τις στρώνουμε στη βάση μιας στρόγγυλης βουτυρωμένης φόρμας για κέικ.


- Πασπαλίζουμε τον ανανά με την καστανή ζάχαρη.


- Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.


- Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά τα αυγά με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν.


- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.


- Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη.


- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.

- Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα πάνω από τις φέτες ανανά και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο για τα πρώτα 40 λεπτά. Μετά ελέγχουμε είτε με ένα μαχαίρι είτε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν ψήθηκε το κέικ μας.

- Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 10' και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.


Αφήστε το σχόλιο σας εδώ