Συνταγές της Γιαγιάς




Μια πολύ εύκολη συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει..!!

Υλικά:
(για 15 περίπου κομμάτια)

-200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη
- 50 γραμμάρια άσπρη κουβερτούρα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες ριζιού με σοκολάτα
- 4 με 5 ψιλοκομμένα κομμάτια γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
(μπορούμε να αντικαταστήσουεμ το γλυκό του κουταλιού με 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς)



Εκτέλεση:

- Λιώνουμε την μαύρη και την άσπρη κουβερτούρα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

- Μόλις λιώσει η κουβερτούρα σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.

- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας και δοκιμάζουμε με τα χείλια μας τη σοκολάτα. Πρέπει να είναι χλιαρή στα χείλια μας για να συνεχίσουμε τα σοκολατάκια μας.

- Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού και το γλυκό του κουταλιού ή τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

- Σε μια φόρμα σιλικόνης με σχήμα καρδιάς τοποθετούμε με ένα κουταλάκι λίγο λίγο από το μείγμα μας και γεμίζουμε μέχρι πάνω την κάθε θέση έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά το σχήμα μας.


- Έπειτα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας παίρνουμε όσο από το μείγμα περισσεύει και ισιώνουμε τα σοκολατάκια.

- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν καλά και έπειτα τα αφαιρούμε από τη φόρμα και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

- Φυσικά, τα σοκολατάκια αυτά μπορούμε να τα φτιάξουμε και απλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετώντας τα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνοντας τα στο ψυγείο να παγώσουν.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ