Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

για το παντεσπάνι:

- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ 
- 1 βανίλια

για την τούρτα:

- 1 φακελάκι μους σοκολάτας
- λίγο σιρόπι από κομπόστα ή λίγο λικέρ (ότι προτιμάτε)
- μερικές φέτες κομπόστα ροδάκινο ψιλοκομμένες
- 1 φακελάκι σαντιγί
- γάλα όσο γράφουν οι συσκευασίες από τη μους και τη σαντιγί
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά κανέλα
- σιρόπι σοκολάτας


Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή.


- Βουτυρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (πρέπει να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).


- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι μας το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα, το ξεφορμάρουμε.


- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς και κατόπιν, το κόβουμε στα δύο.

- Κάθε κομμάτι έχει πάχος περίπου 2 με 3 εκατοστά.

- Τοποθετούμε το ένα κομμάτι από παντεσπάνι στην πιατέλα που θα φτιάξουμε την τούρτα.

- Ραντίζουμε με το σιρόπι ή με το λικέρ προσέχοντας να βρέξουμε παντού το παντεσπάνι όχι όμως πάρα πολύ. 

- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φέτες από την κομπόστα ροδάκινο (ή από άλλο γλυκό του κουταλιού που σας αρέσει) και χτυπάμε στο μίξερ τη μους με όσο γάλα γράφει πάνω η συσκευασία της.


- Απλώνουμε τη μους πάνω στο παντεσπάνι και δημιουργούμε την πρώτη στρώση της τούρτας μας.


- Προσέχουμε να είναι όσο πιο επίπεδη γίνεται η στρώση της μους.

- Τοποθετούμε πάνω από τη μους και το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι μας και το ραντίζουμε και αυτό είτε με σιρόπι είτε με λικέρ.


- Χτυπάμε τη σαντιγί με όσο γάλα αναγράφεται στη συσκευασία και την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι μας.

- Καλύπτουμε την τούρτα γύρω γύρω με την σαντιγί ώστε να μην έχει πουθενά κενά.

- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού φτιάχνουμε σχεδιάκια περιμετρικά αλλά και στην κορυφή της τούρτας μας. 


- Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα φιστίκια Αιγίνης και την κανέλα και πασπαλίζουμε την τούρτα.

- Από το μείγμα των ξηρών καρπών ρίχνουμε και περιμετρικά της τούρτας.


- Τέλος, παίρνουμε το σιρόπι σοκολάτας και κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.




Αφήστε το σχόλιο σας εδώ