Υλικά:
για το παντεσπάνι:
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
για την τούρτα:
- 1 φακελάκι μους σοκολάτας
- λίγο σιρόπι από κομπόστα ή λίγο λικέρ (ότι προτιμάτε)
- μερικές φέτες κομπόστα ροδάκινο ψιλοκομμένες
- 1 φακελάκι σαντιγί
- γάλα όσο γράφουν οι συσκευασίες από τη μους και τη σαντιγί
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά κανέλα
- σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή.
- Βουτυρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (πρέπει να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).
- Αφού ψηθεί το παντεσπάνι μας το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα, το ξεφορμάρουμε.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς και κατόπιν, το κόβουμε στα δύο.
- Κάθε κομμάτι έχει πάχος περίπου 2 με 3 εκατοστά.
- Τοποθετούμε το ένα κομμάτι από παντεσπάνι στην πιατέλα που θα φτιάξουμε την τούρτα.
- Ραντίζουμε με το σιρόπι ή με το λικέρ προσέχοντας να βρέξουμε παντού το παντεσπάνι όχι όμως πάρα πολύ.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φέτες από την κομπόστα ροδάκινο (ή από άλλο γλυκό του κουταλιού που σας αρέσει) και χτυπάμε στο μίξερ τη μους με όσο γάλα γράφει πάνω η συσκευασία της.
- Απλώνουμε τη μους πάνω στο παντεσπάνι και δημιουργούμε την πρώτη στρώση της τούρτας μας.
- Προσέχουμε να είναι όσο πιο επίπεδη γίνεται η στρώση της μους.
- Τοποθετούμε πάνω από τη μους και το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι μας και το ραντίζουμε και αυτό είτε με σιρόπι είτε με λικέρ.
- Χτυπάμε τη σαντιγί με όσο γάλα αναγράφεται στη συσκευασία και την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι μας.
- Καλύπτουμε την τούρτα γύρω γύρω με την σαντιγί ώστε να μην έχει πουθενά κενά.
- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού φτιάχνουμε σχεδιάκια περιμετρικά αλλά και στην κορυφή της τούρτας μας.
- Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα φιστίκια Αιγίνης και την κανέλα και πασπαλίζουμε την τούρτα.
- Από το μείγμα των ξηρών καρπών ρίχνουμε και περιμετρικά της τούρτας.
- Τέλος, παίρνουμε το σιρόπι σοκολάτας και κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.