Υλικά:
- 6 ντοματίνια
- 2 κρεμμυδάκι φρέσκο
- μισό στήθος κοτόπουλου
- 1 χούφτα καλαμπόκι
- λίγο λάχανο άσπρο
- λίγο λάχανο κόκκινο
- λίγο μαρούλι
- αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσει καλά αφού το έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
- Πλένουμε τα λαχανικά μας και περνάμε από τον τρίφτη το άσπρο και το κόκκινο λάχανο.
- Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι με ένα μαχαίρι.
- Κόβουμε στα δύο τα ντοματάκια αφαιρώντας τυχόν σκληρά μέρη που μπορεί να έχουν.
- Αφού βράσει το κοτόπουλο το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κύβους ή όπως μας αρέσει.
- Τοποθετούμε αρχικά σε μια σαλατιέρα ή σε ένα μεγάλο μπολ τα δύο είδη λάχανο και το μαρούλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καλαμπόκι και το μπαλσάμικο ξύδι.
- Τοποθετούμε τα ντοματίνια και έπειτα το κοτόπουλο περιμετρικά της σαλατιέρας.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι και σερβίρουμε.