Συνταγές της Γιαγιάς



Στη συνταγή δεν θα χρησιμοποιήσουμε καθόλου αλεύρι..Το ρόλο του θα παίξουν τα μπισκότα πτι-μπερ!!

Υλικά:

- 4 αυγά
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ινδοκάρυδο ή 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κοπανισμένα καρύδια ή φουντούκια 
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο



Εκτέλεση:

- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το κακάο, την κανέλα και το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.


- Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.



- Προσθέτουμε στο μίξερ τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.


- Όσο συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε λίγο-λίγο από το μείγμα με τα μπισκότα.


- Αφού προσθέσουμε όλο το μείγμα προσθέτουμε και το χυμό από το 1/2 πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.


- Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα ορθογώνια ή μία στρόγγυλη του κέικ και προσθέτουμε τη ζύμη μας.

- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα.

- Το σχήμα του κέικ μας από πάνω αν είναι ακανόνιστο δεν μας πειράζει καθόλου. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε.

- Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.



Αφήστε το σχόλιο σας εδώ