Υλικά:
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- αλάτι
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
- 5 φυλλαράκια βασιλικού
- 100 γραμμάρια φέτα
- πιπέρι
- λίγη φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- αλάτι
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
- 5 φυλλαράκια βασιλικού
- 100 γραμμάρια φέτα
- πιπέρι
- λίγη φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και τα βάζουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτουμε το φρέσκο χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό.
- Αφού πάρουν 1-2 βράσεις προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το βασιλικό ψιλοκομμένα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί τελείως.
- Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει και προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη.
- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και στο κάθε πιάτο προσθέτουμε πιπεράκι ανάλογα με την αρέσκεια του καθενός.
- Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και τα βάζουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτουμε το φρέσκο χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό.
- Αφού πάρουν 1-2 βράσεις προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το βασιλικό ψιλοκομμένα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί τελείως.
- Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει και προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη.
- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και στο κάθε πιάτο προσθέτουμε πιπεράκι ανάλογα με την αρέσκεια του καθενός.