- 500 γραμμάρια φιλέτο ψαριού κατά προτίμηση βακαλάο
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και λιωμένες
- λίγο αλάτι
για τη σάλτσα λαδολέμονου:
- 4 με 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Στραγγίζουμε το φιλέτο μας και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και το σκόρδο.
- Λιώνουμε το σκόρδο μέσα στο χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το φιλέτο μας σε ένα ταψάκι ή σε μια γάστρα.
- Περιχύνουμε με το μείγμα το φιλέτο και προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό προσέχοντας να πάνε παντού.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φιλέτο μας.
- Μόλις είναι έτοιμο το φιλέτο ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
- Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού τη μουστάρδα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.