Υλικά:
για τα σνίτσελ:
- 5 σνίτσελ χοιρινά ή κοτόπουλου
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
- παξιμάδι και λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
- λίγο πιπέρι καγιέν
για το πιλάφι:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι κίτρινο
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα σνίτσελ για το τηγάνι αφού τα πλένουμε τα στραγγίσουμε και ρίξουμε αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγο πιπέρι καγιέν και ρίγανη.
- Χτυπάμε το αυγό και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε και το γάλα μέσα στο αυγό και ανακατεύουμε. Δίπλα στο αυγό βάζουμε ένα πιάτο με το παξιμάδι.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει, βουτάμε ένα ένα τα σνίτσελ στο αυγό και κατόπιν στο παξιμάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το πιλάφι μας.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
- Έπειτα προσθέτουμε και το καρότο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε ακόμη 1-2 λεπτά να τσιγαριστεί το ρύζι με το κρεμμύδι και το καρότο και έπειτα προσθέτουμε το νερό και αλάτι.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.
- Που και που ανακατεύουμε. Προς το τέλος προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, μόλις είναι έτοιμο το πιλάφι μας προσθέτουμε πιπέρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα.
- Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με μία πολύ απλή σάλτσα: Ανακατεύουμε 2 κουταλιές μαγιονέζα και 2 και 1/2 κουταλιές μουστάρδα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.