Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά:

- 1 κουτί καταίφι (500 γραμμάρια)
- 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα ( 300 γραμμάρια )
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 250 γραμμάρια βούτυρο

Για το σιρόπι:

- 4 φλιτζάνια νερό
- 6 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1-2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση:

1) Ξεπαγώνουμε καλά το καταίφι χωρίς να το βγάλουμε από την συσκευασία του.
2) Απλώνουμε το καταίφι.
3) Το κόβουμε κατά μήκος σε 5 ίσα μέρη και χωρίζουμε κάθε μέρος σε 6 κομμάτια.
4) Αναμειγνύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά , την κανέλα και τη ζάχαρη.
5) Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση στο κάθε φύλλο αφού το βουτυρώσουμε καλά.
6) Τυλίγουμε σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα το καταίφι που προεξέχει για να κλείσουμε τις άκρες.
7) Κάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα κομμάτια.
8) Βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
9) Σκεπάζουμε το καταίφι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου για 30'.
10) Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
11) Βγάζουμε το καταίφι και το αφήνουμε να κρυώσει.
12) Βράζουμε επί 5'-7' τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό μας. {ζεστό σιρόπι-κρύο καταίφι!!}

Καλή σας επιτυχία!!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ