Υλικά:
- 5 μπριζόλες χοιρινές
- 6 ή 7 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε. Τις τοποθετούμε στη γάστρα και ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη , πιπέρι, ελαιόλαδο.
- Πλένουμε τις μπριζόλες προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε και αυτές στη γάστρα πάνω από τις πατάτες.
- Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το φαγητό μας με το λεμόνι και τη μουστάρδα και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό.