Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- αλεύρι όσο πάρει
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι


Εκτέλεση:

- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν.


- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφράτη και σχετικά σφιχτή.


- Ανακατεύουμε το μέλι και τα καρύδια.

- Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο κόβουμε με κουπ-ατ ή με ένα ποτήρι σε στρόγγυλα κομμάτια.

- Γεμίζουμε με τη γέμιση από καρύδια και μέλι κάθε κομμάτι με μία κουταλιά. Μπορούμε αντί για μέλι και καρύδια να βάλουμε τη μαρμελάδα που μας αρέσει (τους ταιριάζει πολύ η μαρμελάδα βερίκοκο) με καρύδια ή και σκέτη τη μαρμελάδα.


- Διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού χτυπημένο και αραιωμένο με λίγο νεράκι.

- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε εκεί τα σκαλτσούνια.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

- Τέλος, μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ