Συνταγές της Γιαγιάς




Υλικά:

- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 και 1/2 μπέικιν πάουντερ
- 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα

για το σιρόπι:

- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 φέτα λεμόνι

για το γλάσο:
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση:

- Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.

- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη.

- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε τη ζύμη μας.

- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 ώρα περίπου. Αφού βγάλουμε την καρυδόπαστα από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.

- Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5΄περίπου. Περιχύνουμε το γλυκό μας με όλο το σιρόπι και το αφήνουμε να κάτσει μέχρι να ρουφήξει όλο το σιρόπι.

- Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις λιώσει τελείως η κουβερτούρα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

- Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό μας αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε.



Αφήστε το σχόλιο σας εδώ