-700 γραμμάρια κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
- 16 κάστανα ακόμα για το στόλισμα
-300 γραμμάρια σαβουαγιάρ
- 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 125 ml γάλα εβαπορέ διαλυμένο σε 125 ml νερό
- 1 ποτηράκι του κρασιού λικέρ
- 250 γραμμάρια βούτυρο
Για τη μους σοκολάτας:
- 1 φακελάκι μους σοκολάτας
- κρέμα γάλακτος και γάλα ανάλογα με τις οδηγίες τις συσκευασίας
για το στόλισμα:
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 20 γραμμάρια άχνη
- 50 γραμμάρια τρούφα
- κάστανα ολόκληρα καθαρισμένα και βρασμένα προαιρετικά
- σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά
- ξηροί καρποί προαιρετικά
- 50 γραμμάρια τρούφα
- κάστανα ολόκληρα καθαρισμένα και βρασμένα προαιρετικά
- σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά
- ξηροί καρποί προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Τα ξεφλουδίζουμε και τα βράζουμε ξανά σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Όταν απορροφήσουν το γάλα τα λιώνουμε στο μίξερ και τα κάνουμε πουρέ.
- Ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο, τον πουρέ από τα κάστανα, την άχνη ζάχαρη και το 1/2 ποτηράκι λικέρ μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει μία αφράτη κρέμα το μείγμα μας.
- Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα σαβουαγιάρ τα βρέχουμε χρησιμοποιώντας τα χέρια μας με το υπόλοιπο γάλα και το μισό ποτηράκι λικέρ.
- Καλύπτουμε τα σαβουαγιάρ με το μείγμα και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. (2 στρώσεις μείγμα-2 στρώσεις σαβουαγιάρ)
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε σαντιγί.