Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

-700 γραμμάρια κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα
- 16 κάστανα ακόμα για το στόλισμα
-300 γραμμάρια σαβουαγιάρ
- 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 125 ml γάλα εβαπορέ διαλυμένο σε 125 ml νερό 
- 1 ποτηράκι του κρασιού λικέρ
- 250 γραμμάρια βούτυρο

Για τη μους σοκολάτας:

- 1 φακελάκι μους σοκολάτας
- κρέμα γάλακτος και γάλα ανάλογα με τις οδηγίες τις συσκευασίας

για το στόλισμα:

- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 20 γραμμάρια άχνη
- 50 γραμμάρια τρούφα
- κάστανα ολόκληρα καθαρισμένα και βρασμένα προαιρετικά
- σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά
- ξηροί καρποί προαιρετικά


Εκτέλεση:

- Βράζουμε τα κάστανα καλά.


- Τα ξεφλουδίζουμε και τα βράζουμε ξανά σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Όταν απορροφήσουν το γάλα τα λιώνουμε στο μίξερ και τα κάνουμε πουρέ.



- Ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο, τον πουρέ από τα κάστανα, την άχνη ζάχαρη και το 1/2 ποτηράκι λικέρ μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει μία αφράτη κρέμα το μείγμα μας.


- Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα σαβουαγιάρ τα βρέχουμε χρησιμοποιώντας τα χέρια μας με το υπόλοιπο γάλα και το μισό ποτηράκι λικέρ.


- Καλύπτουμε τα σαβουαγιάρ με το μείγμα και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. (2 στρώσεις μείγμα-2 στρώσεις σαβουαγιάρ)




- Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην τούρτα μας.




- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε σαντιγί. 

-Γαρνίρουμε την τούρτα με τρούφα και σαντιγί ή μπορούμε να βάλουμε μερικά ολόκληρα κάστανα πάνω στην τούρτα ή ξηρούς καρπούς με σιρόπι σοκολάτας.



Αφήστε το σχόλιο σας εδώ