Συνταγές της Γιαγιάς




Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά:

- 1 και 1/2 βούτυρο τύπου soft
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 αυγά
- ξύσμα λεμονιού
- 1 βανίλια
- 3 με 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και συνεχίζουμε σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια  Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα. Δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη μας. Μόλις απορροφήσει τόσο αλεύρι ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.

- Προθερμενουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά τη βάζουμε στο ειδικό πιστόλι για μπισκότα και βγάζουμε τα σχέδια απευθείας μέσα στο ταψί του φούρνου.

- Το τοποθετούμε στη χαμηλή σχάρα. Ετοιμάζουμε το δεύτερο ταψί με άλλο σχέδιο αυτήν τη φορά. Ανεβάζουμε το πρώτο ταψί πάνω και βάζουμε το δεύτερο χαμηλά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυαφένιο χρώμα. Γίνονται 4 1/2 ταψιά.

- Αν θέλουμε αφού κρυώσουν τα κολλάμε ανά δυο με μαρμελάδα τα βουτάμε σε λιωμενη κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι. Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια και τα προσφέρουμε. Τα διατηρούμε σε τάπερ για αρκετό καιρό.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ