Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

Για τη ζύμη μας

- αλεύρι όσο πάρει
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 φλιτζ. καφέ ξύδι
- 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:


- 500 γραμμάρια τυρί
- λίγο πιπέρι
- 1 αυγό

Εκτέλεση:

Συγκεντρώνουμε τα υλικά και ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

-Κάνουμε 8 μπαλίτσες τη ζύμη μας.

- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

- Για τη γέμιση θρυμματίζουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με το αυγό και το πιπέρι. 

-Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο που να είναι αρκετά λεπτό και στρώνουμε τα 4 φύλλα ένα ένα σε ένα στρόγγυλο ταψί.

- Σε κάθε φύλλο που στρώνουμε ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο και λίγο σπορέλαιο.

- Μόλις τελειώσουν τα 4 φύλλα που βάλαμε κάτω ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.

- Πάνω από τη γέμιση επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (στρώνουμε ένα ένα και ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο και λίγο σπορέλαιο) με τα υπόλοιπα 4 φύλλα που έχουμε.

- Πάνω από την πίτα ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο σπορέλαιο ακόμα την χαράζουμε και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.




Αφήστε το σχόλιο σας εδώ