Υλικά:
Για τη ζύμη μας
- αλεύρι όσο πάρει
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 φλιτζ. καφέ ξύδι
- 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Συγκεντρώνουμε τα υλικά και ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
-Κάνουμε 8 μπαλίτσες τη ζύμη μας.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Για τη γέμιση θρυμματίζουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με το αυγό και το πιπέρι.
-Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο που να είναι αρκετά λεπτό και στρώνουμε τα 4 φύλλα ένα ένα σε ένα στρόγγυλο ταψί.
- Σε κάθε φύλλο που στρώνουμε ρίχνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο και λίγο σπορέλαιο.
- Μόλις τελειώσουν τα 4 φύλλα που βάλαμε κάτω ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.
- Πάνω από τη γέμιση επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (στρώνουμε ένα ένα και ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο και λίγο σπορέλαιο) με τα υπόλοιπα 4 φύλλα που έχουμε.
- Πάνω από την πίτα ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο σπορέλαιο ακόμα την χαράζουμε και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.