Η συνταγή είναι της Άννας Καρασάββα..Ευχαριστούμε πολύ!!
Υλικά:
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 2 κουταλιές κακάο άγλυκο και επιπλέον για το πασπάλισμα
- 3-4 κουταλιές καρύδα
- 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ή φουντουκόψιχα
- 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέττο
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive αλεσμένα σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μπισκότα,το κακάο,την ψίχα, την καρύδα και το ζαχαρούχο γάλα.
-Βρέχουμε με το αμαρέττο. Ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχούν καλά τα υλικά μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα λικέρ. Δεν θα γίνει σκληρό το μείγμα μας.
- Παίρνουμε με μικρό κουταλάκι κομμάτια και τα πλάθουμε μπαλίτσες τις οποίες βουτάμε σε κακάο.
- Τοποθετούμε σε χαρτάκια και βάζουμε σε φοντανιέρα ή πιατέλα. Φυλάσσονται σκεπασμένα με μεμβράνη εκτός ψυγείου.
- Είναι μαλακά από μέσα και λιώνουν στο στόμα. Αν θέλουμε την ώρα που τα πλάθουμε βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με νερό ή λικέρ.