Υλικά:
- 1/2 μαύρο λάχανο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- χυμό από 1 λεμόνι
- ξύδι προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Περνάμε από τον τρίφτη το λάχανο και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο όσο λάχανο χρειαζόμαστε για τη σαλάτα μας και προσθέτουμε αλάτι, λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι αν θέλουμε.
- Το λάχανο που κρατήσαμε στο μπωλ θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.
- Απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας με το φαγητό μας ή και σκέτη με συνοδεία από γιαούρτι.