Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα... Ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά:
για τη Ζύμη:
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 σφηνάκια κονιάκ ή λικέρ μήλο
Επιπλέον:
- 3 με 4 μήλα κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζανάκι ζάχαρη
- Κανέλα
- Κονιάκ για να ραντίσουμε τα μήλα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για τον πάτο του ταψιού
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το βούτυρο στο ταψί κ αραδιάζουμε τα μήλα πασπαλισμένα με την κανέλα τη ζάχαρη κ το κονιάκ.
- Χτυπάμε τα υλικά της ζύμης για 4΄. Περιχύνουμε τα μήλα.
- Ψήνουμε στους 180 για 20-25΄.
- Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια και σταφίδες στο μείγμα μας ή ακόμα και ψιλοκομμένο μήλο.