Συνταγές της Γιαγιάς



Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα... Ευχαριστούμε πολύ!

Υλικά:

για τη Ζύμη:

- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 σφηνάκια κονιάκ ή λικέρ μήλο


Επιπλέον:

- 3 με 4 μήλα κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζανάκι ζάχαρη
- Κανέλα
- Κονιάκ για να ραντίσουμε τα μήλα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για τον πάτο του ταψιού

Εκτέλεση:

- Βάζουμε το βούτυρο στο ταψί κ αραδιάζουμε τα μήλα πασπαλισμένα με την κανέλα τη ζάχαρη κ το κονιάκ. 

- Χτυπάμε τα υλικά της ζύμης για 4΄. Περιχύνουμε τα μήλα. 

- Ψήνουμε στους 180 για 20-25΄. 

- Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια και σταφίδες στο μείγμα μας ή ακόμα και ψιλοκομμένο μήλο.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ