Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά

- 2 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 1 κομματάκι φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 μπέκιν
- 1 κούπα σπορέλαιο
- αλεύρι όσο πάρει
- 250-300 γραμμάρια τυρί
- λίγο βιτάμ για την επάλειψη
- 1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη
- λίγο σουσάμι


Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Παράλληλα ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή και όχι σκληρή.  Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη. Θέλουμε να είναι αρκετά λεπτό το φύλλο μας. Κόβουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια στα 8 κομμάτια. Βάζουμε μέσα το τυρί μας και  τα τυλίγουμε καλά προσέχοντας να μην φαίνεται η γέμιση. Κατόπιν τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα από κάτω και τα αλείφουμε με αυγό, βιτάμ και λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο (180-200 βαθμους) για 20-30 λεπτά.

Tip!!

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα ζαμπονοκασεροπιτάκια ή λουκανοπιτάκια απλά αλλάζοντας τη γέμιση με κασέρι και ζαμπόν ή αντίστοιχα λουκάνικο!!

Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ