Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 και 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό σπανάκι
-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 με 4 κουταλιές της σoύπας ελαιόλαδο
- 3 κούπες ζωμό από το κρέας που βράσαμε
-1 αυγό
-χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο




Εκτέλεση:

- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά και κρατάμε το ζωμό του.

- Πλένουμε καλά το σπανάκι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ νερό και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία τρεις φορές ακόμα. Έπειτα, βράζουμε το σπανάκι.

- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.


- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι αφού το έχουμε σουρώσει. Προσθέτουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

- Ρίχνουμε το κρέας και το ζωμό του. Το αφήνουμε να βράσει καλά σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι.


- Κλείνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

- Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα το αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από το λεμόνι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.

- Αφού διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ προσθέτουμε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό μας με μια κουτάλα. Όσο προσθέτουμε ζωμό ανακατεύουμε για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.

- Αφού προσθέτουμε 3 με 4 κουτάλες ζωμό, προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και ανακατεύουμε.

- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστό.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ