Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

για το σιρόπι:

- 3 φλιτζάνια νερό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φέτα λεμονιού


Εκτέλεση:

- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το μπέικιν στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.




- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ορθογώνιο (αφού το έχουμε βουτυρώσει καλά) και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' περίπου. 



- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει καθαρό από το γλυκό μας πριν κλείσουμε το φούρνο.



- Αφού κρυώσει το ρεβανί φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού) μέχρι να δέσει.

- Μόλις γίνει το σιρόπι και ενώ είναι ακόμα ζεστό το ρίχνουμε πάνω στο κρύο ρεβανί με μία κουτάλα σιγά σιγά και το αφήνουμε να σιροπιαστεί καλά.

- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο!

- Σερβίρεται με παγωτό!


ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το ρεβανί πρέπει να είναι κρύο για να πέσει πάνω του το καυτό σιρόπι και να δέσουν τα δύο υλικά.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ