Υλικά:
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια νερό
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φέτα λεμονιού
- 1 φέτα λεμονιού
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το μπέικιν στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ορθογώνιο (αφού το έχουμε βουτυρώσει καλά) και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' περίπου.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει καθαρό από το γλυκό μας πριν κλείσουμε το φούρνο.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει καθαρό από το γλυκό μας πριν κλείσουμε το φούρνο.
- Μόλις γίνει το σιρόπι και ενώ είναι ακόμα ζεστό το ρίχνουμε πάνω στο κρύο ρεβανί με μία κουτάλα σιγά σιγά και το αφήνουμε να σιροπιαστεί καλά.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το ρεβανί πρέπει να είναι κρύο για να πέσει πάνω του το καυτό σιρόπι και να δέσουν τα δύο υλικά.