Υλικά:
- 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
για την ζύμη:
- 5 αυγά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 μπέκιν πάουντερ
για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Σουρώνουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε σαν βεντάλια στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα και την απλώνουμε πάνω από τα φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
- Αφού βγάλουμε την πατσαβουρόπιτα από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' και έπειτα το ρίχνουμε αφού κρυώσει λιγάκι στην πατσαβουρόπιτα.
- Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και έπειτα σερβίρουμε.