Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά

 για την ζύμη:

- 5 αυγά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 μπέκιν πάουντερ

για το σιρόπι:

- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 και 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση:

- Βουτυρώνουμε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε.

- Σουρώνουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε σαν βεντάλια στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα και την απλώνουμε πάνω από τα φύλλα.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

- Αφού βγάλουμε την πατσαβουρόπιτα από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' και έπειτα το ρίχνουμε αφού κρυώσει λιγάκι στην πατσαβουρόπιτα.

- Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και έπειτα σερβίρουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ