Υλικά:
- 2 κούπες φακές
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 ή 3 κλωναράκια μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 2 ή 3 καρότα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις φακές και νερό στη μέση περίπου. Στην πρώτη βράση αλλάζουμε το νερό και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με καθαρό νερό.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο και ρίχνουμε μέσα τα καρότα κομμένα σε φέτες,το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης.
- Αφού βράσουν καλά οι φακές μας και μαλακώσουν τα καρότα και το κρεμμύδι προσθέτουμε το χυμό ντομάτας (αν μας φαίνεται λίγο προσθέτουμε κι άλλο χυμό), λίγο ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας.