Συνταγές της Γιαγιάς



Υλικά:

- 1 κούπα βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- χυμό από 1 μεγάλο ή από 2 μικρά πορτοκάλια
- βούτυρο για τη φόρμα
- 1 μπέκιν πάουντερ

για το γλάσο:

- 125 γραμμάρια κουβερτούρα
- 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος

 για τη φωλιά:

- ψιλές φέτες πορτοκάλι
- σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό ή κοσπόστα


Εκτέλεση:

- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι.



- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέκιν και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ.



- Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.



- Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και τοποθετούμε το μείγμα μας.


- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά περίπου.

- Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να ξεκολλήσει από τη φόρμα και κατόπιν το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

- Ετοιμάζουμε το γλάσο: λιώνοντας σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας. Μόλις ανακατευτούν καλά αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με τα γλάσο (θα πέσει και λιγάκι στα πλάγια).

- Κατόπιν, κόβουμε λεπτές φέτες από πορτοκάλι τις περνάμε από σιρόπι και γεμίζουμε τη φωλιά που έχει στη μέση το κέικ μας.

- Σερβίρουμε το κέικ με λίγες φέτες πορτοκάλι.

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ