Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά για τη βάση:

- 5 αυγά
-  1 τετράγωνο βιτάμ 
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες αλέυρι
- 4 μεγάλες κουταλιές σούπας κακάο 
- 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό
- 1 μπέκιν
- ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες


Υλικά για το γλάσο:

- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
προαιρετικά! 
- 2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού 


Εκτέλεση

- Χτυπάμε τα υλικά μας με το μίξερ για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και αφράτο μείγμα. 

- Το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά. 

- Αφού ψηθεί η βάση μας την αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μας (εκτός από το βιτάμ) και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην έχει καθόλου σβόλους. 

- Μετά το βάζουμε σε μεσσαία προς δυνατή φωτιά για να βράσει και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε λίγα λεπτά το γλάσο μας θα αρχίσει να πήζει οπότε και ανακατεύουμε πιο γρήγορα. 

- Όταν αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας μας το γλάσο μας είναι έτοιμο. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το βιτάμ ανακατεύοντάς το. 

- Τέλος, απλώνουμε το γλάσο πάνω στη βάση μας όσο είναι ακόμα ζεστό.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ