Υλικά
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- 4 κούπες κοπανισμένα καρύδια-αμύγδαλα-φιστίκια
- ½ κουταλιά γλυκού γαρύφαλλο
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
4 κούπες ζάχαρη
2 ½ κούπες νερό
1 γλυκόζη
½ κούπα χυμό λεμόνι
1 φέτα λεμόνι
(ρίχνουμε μαζί τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνω τη φέτα απ’ το λεμόνι)
Εκτέλεση
Λαδώνουμε 4 φύλλα κρούστας και τα βάζουμε κάτω-κάτω σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση ( καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια, γαρύφαλλο, κανέλα). Μετά βάζουμε 2 φύλλα κρούστας από πάνω και ρίχνουμε πάλι γέμιση. Και στη συνέχεια λαδώνουμε 4 φύλλα και τα βάζουμε πάνω-πάνω. Χαράζουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. 15’-20’ πριν σβήσουμε το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφού γίνει όπως αναφέραμε πιο πάνω το ρίχνουμε όσο είναι ζεστό πάνω στο ζεστό γλυκό μας.
πηγή φώτογραφίας
el.wikipedia.org