Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά

- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- 4 κούπες κοπανισμένα καρύδια-αμύγδαλα-φιστίκια
- ½ κουταλιά γλυκού γαρύφαλλο
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1 κούπα βιτάμ που το ζεσταίνουμε να λιώσει (για να λαδώσουμε τα φύλλα)
Σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
2 ½ κούπες νερό
1 γλυκόζη 
½ κούπα χυμό λεμόνι 
1 φέτα λεμόνι
(ρίχνουμε μαζί τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνω τη φέτα απ’ το λεμόνι)

Εκτέλεση

Λαδώνουμε 4 φύλλα κρούστας και τα βάζουμε κάτω-κάτω σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση ( καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια, γαρύφαλλο, κανέλα). Μετά βάζουμε 2 φύλλα κρούστας από πάνω και ρίχνουμε πάλι γέμιση. Και στη συνέχεια λαδώνουμε 4 φύλλα και τα βάζουμε πάνω-πάνω. Χαράζουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. 15’-20’ πριν σβήσουμε το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφού γίνει όπως αναφέραμε πιο πάνω το ρίχνουμε όσο είναι ζεστό πάνω στο ζεστό γλυκό μας.

πηγή φώτογραφίας
el.wikipedia.org

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ