Συνταγές της Γιαγιάς


Υλικά:

μέρος Α
- 1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου
- 1/2 φλιτζάνι φουντούκια αλεσμένα
- 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι βανίλια

μέρος Β
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
- 1/2 φλιτζάνι μερέντα
- 1 και 1/2 φλιτζάνι φουντούκια κοπανισμένα

Εκτέλεση:
μέρος Α

1) Στρώνουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και αλέθουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια.
2) Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη βανίλια και τα πατάμε πάνω στη λαδόκολλα.

μέρος Β

1) Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε και την κουβερτούρα, το ζαχαρούχο και τη μερέντα.
2) Τα ζεσταίνουμε μέχρι να πήξουν και ρίχνουμε τα φουντούκια.
3) Τα στρώνουμε πάνω στην στρώση που κάναμε στη λαδόκολλα από μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
4) Κόβουμε σε κομματάκια μακρόστενα και σερβίρουμε σε χαρτάκια ή σε αλουμινόχαρτο.

Καλή σας επιτυχία!!!

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ